niet uit bed geraken

Iedereen heeft s’ochtends weleens moeite met opstaan, indien dit vaker gebeurd doe je waarschijnlijk iets fout! Deze slechte gewoontes kan je best s’avonds vermijden om goed uitgerust wakker te worden.

* Een zware maaltijd eten

Vermijd vette, moeilijk te verteren maaltijden zoals pizza of een grote burger. Ook pittige en zure dingen laat je beter aan je voorbijgaan. Uw maag boos maken voor het slapengaan is een absolute no-go!

* Slaappillen innemen

Hoewel het je kan helpen om in te slapen, kan het innemen van medicijnen je ook s’ochtends nog moe maken. Het effect stopt immers niet per se wanneer je wekker afgaat.

* Te veel drinken

Uiteraard kan je beter geen cafeïne drinken als je goed wilt slapen. Alcohol maakt het dan weer moeilijker om het REM-stadium, of diepe slaap, van je nachtrust te bereiken. Nachtelijke tochtjes naar het toilet verstoren uw slaap.

* Je smartphone meenemen naar bed

Sluit je dag niet af met mails te beantwoorden of door instagram te scrollen, het scherm van je gsm is een bron van blauw licht, wat slaap in de weg staat. Zelfs als je s’nachts je gsm gebruikt om te kijken hoe laat het is, kan dat je slaappatroon al beïnvloeden.

* Niet ontspannen voor je gaat slapen

Het is belangrijk om tot rust te komen voor het slapengaan. Lees bijvoorbeeld een boek of ga eens in bad, als je teveel piekert over de volgende dag, kan het helpen om eens een lijstje te maken.

* Gebrek aan routine

Routines zorgen ervoor dat je zonder nadenken tot rust kan komen. Maak er een gewoonte van om een uurtje een boek te lezen, yoga te doen of iets anders dat jou tot rust brengt. Je hersenen zullen die routines al snel associëren met slaap.


Related Posts