hoofdkussen dodoo

Hier moet je op letten bij uw keuze,

Ben je een slechte slaper? Het zou wel eens aan uw hoofdkussen kunnen liggen!

Uw hoofdkussen speelt een zéér belangrijke rol in je slaapkwaliteit, hoe kies je nu een hoofdkussen dat perfect bij je past?

Gemiddeld breng je één derde van uw leven slapend door, een comfortabel hoofdkussen is dan ook geen overbodige luxe.

Koop niet zomaar het eerste beste exemplaar, of laat je niet verleiden door online goedkope deals.

Hou rekening met jouw persoonlijk slaapprofiel, ben je een rug-, zij- of buikslaper? Heb je het snel warm? Kamp je met nek- of rugklachten? is uw kamer verwarmd of eerder koud? … Er zijn heel wat zaken om rekening mee te houden.

Stap1 Kijk naar je slaaphouding

Een goed hoofdkussen biedt je hoofd voldoende ondersteuning, helpt je nekspieren ontspannen en brengt jouw ruggengraat in een natuurlijke positie.

Wie ‘s ochtends uitgerust en pijnvrij wilt ontwaken kiest het best voor een kussen dat bij zijn slaaphouding past,

Slaap je net als 50% van de mensen op de zij? dan kies je het best voor een ondersteunend, voorgevormd hoofdkussen dat voldoende ondersteuning biedt en de ruimte tussen nek en schouders netjes opvult.

De beste hoofdkussens voor Zij-lig houding zijn zonder twijfel, de Therapeutic Silver, Geltex Premium, Duo Hoofdkussen, Hoofdkussen Shoulder Medium, Hoofdkussen Shoulder Large

Voor rugslapers is het belangrijk dat het hoofd niet hoger of lager dan het lichaam ligt, een niet al te dik – medium zacht kussen biedt de nek voldoende ondersteuning en brengt het lichaam in een rechte lijn.

De Beste hoofdkussens voor Rug-lig houding, Ergo latex, Geltex traditional, Latex, Dodo, Big, Therapeutic Silver.

Op de buik slapen is de minst ideale houding, niet alleen staat de nek onder behoorlijk wat spanning, de ademhaling wordt ook bemoeilijkt. Omdat je hoofd dicht tegen de matras ligt heb je een dun, zacht kussen nodig.

De Beste Hoofdkussens voor Buik-lig houding, Big (rits biedt u mogelijkheid om vulling uit te nemen), Thearapeutic silver (Medium), Geltex traditional, Clover Graphene, Geltex Flat

Stap2 Let op je matras

De Stevigheid van jouw matras speelt een belangrijke rol, een té zachte matras doet je schouders dieper wegzakken en verkleint de afstand tussen matras en nek. Een dun hoofdkussen is dan ideaal en helt je hoofd en ruggenwervel op één lijn te krijgen.

Bij een harder type matras heb je gewoonlijk een dikker, steviger hoofdkussen nodig

Twijfel je over de hardheid van je matras?

Leg dan je zonder hoofdkussen in jouw slaaphouding op het bed. Hoe sterker je hoofd naar opzij of naar achteren doorbuigt, hoe dikker je kussen moet zijn om die onnatuurlijke houding te corrigeren.

Vervang je hoofdkussen regelmatig

De levensduur van een hoofdkussen is circa 3 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het hoofdkussen; natuurlijke materialen, synthetisch, schuim…

Dat lijkt kort, maar wie elke nacht 7 uur slaapt, spendeert jaarlijks al gauw meer dan 2500 uren op zijn hoofdkussen. Een afgeleefd hoofdkussen biedt nooit de slaapkwaliteit die je nodig hebt.

Heeft uw hoofdkussen zweetvlekken of een vervelende geur? Weg ermee!

Dode huidcellen, schimmels, huisstofmijt stapelen zich maar wat graag op in je hoofdkussen.


Related Posts