Aan de hand van 20 juni, dag van het poetspersoneel

geven wij u enkele tips en tricks voor het onderhouden van uw boxspring en matras!

Onderhoud je boxspring goed!

  • Ventileer voldoende en dagelijks je slaapkamer, om het vocht dat zich gedurende de nacht heeft verzameld in je boxspring af te voeren.
  • Het bed is geen trampoline, dus laat je kinderen niet op het bed springen. De kans bestaat namelijk dat het interieur van je boxspring onherstelbaar beschadigt raakt.
  • Is het slaapcombinatie elektrisch verstelbaar? Ga dan niet zitten of staan op het verstelde hoofd- of voetdeel.
  • Verwijder nooit het etiket of label of bewaar deze bij je factuur en garantie. De informatie kan van pas komen, mochten er klachten of vragen zijn of als je de garantie moet gebruiken.

Reinig uw topper en/ of matras regelmatig met het hiervoor bedoelde hulpstuk van uw stofzuiger. De tijk beschermt u in eerste instantie het beste tegen transpiratievocht door een molton en hoeslaken te gebruiken

Hoe je een vlek moet reinigen, hangt van de oorzaak van de vlek. Is de vlek droog te verwijderen, moet je dit eerst proberen zonder reinigingsmiddelen te gebruiken. Een borstel of een droge, vochtige doek neemt vaak het meeste vuil weg. Het is zaak om altijd deppen en nooit te wrijven. Raadpleeg voor reiniging ook altijd eerst de voorschriften van de fabrikant..

Sommige vlekken zijn best lastig te verwijderen. Gouden regel voor het verwijderen van alle vlekken: niet wrijven, maar deppen. Gebruik ook nooit te veel water op je matras, zodat schimmel geen kans krijgt. Je verwijdert ze best met warm water en bakingsoda. Grotere vlekken behandel je beter met azijn. Maak een katoenen doek nat met water en doe er azijn op. Deppen maar !

  • Bij problemen met een hardnekkige vlek op uw textiel?
    Een vlek in textiel is natuurlijk vervelend, maar met onderstaande tips is er altijd een juiste remedie. Voor het verwijderen van vlekken adviseren we eveneens om de TMC 520 vlekkenformule te gebruiken, kijk voor meer informatie op www.tmc520.nl.

Daarnaast adviseren wij altijd om een molton hoes te gebruiken, ter bescherming van je matras of topdekmatras. Dit helpt om de levensduur van je (top)matras te verlengen.


Related Posts